titian hidup ini: tindakan anda ??

andai kau kenali dunia ini.. pasti kau kenali penciptaNya..
andai kau faham suara hati ini.. pasti kau takkan sakiti hati ku lagi..

kawan2 saya

tindakan anda ??



salam.. 

nak cakap sikit je n nak mintak idea awk!
katakan awk sedang cuti skrg, dan awk rasa nak bekerja.
soo awk pun bekerja untuk kali pertama.
dan di akhir hari awk da nak berhenti kerja sbb da habis cuti awk pun dapat gaji.
tapi malang tidak berbau, duit gaji awk tu hilang... TINDAKAN ANDA??

act sedih sgt, sebab peristiwa ni berlaku kat saya :( 
penat-penat bekerja duit hilang, TUHAN je taw betapa sedih hati ni sebab tu kan hasil penat lelah kita lebih-lebih lagi bila kita da plan nak buat pe dengan gaji tersebut. 

hati masih lagi sedih :'(






14 comments :

Budakkoko said...

SAYANGNYE! mcm mana blh hilang ?

Jija said...

@Budakkoko erm ntah la.. susah nak cite, ade org curi.. kenal je sape, tp disebabkan org tu kte baik dgn dye, xley wtpe la.. :"( jahat kan dye.. sanggup buat cm tu..

Budakkoko said...
This comment has been removed by the author.
zulhilmi tempoyak said...

sy nk tumpang... bleh x..??

tumpang lalu..ehhh.. tumpang sedeh...

huhuh

Anzulna said...

mungkin bukan rezeki awk =) sabar ye.

AmyZana said...

bukan rezeki kot... takpelah kak... maybe rezeki akak next time :/

AyaZuki Is Cullen said...

kesiannya..xde rezeki tu..sabar jela :)

Jija said...

yep yep.. bukan rezeki...
dah tabah dan redha da pun skrg :D
hurmmm (keluhan)

pape pun malas da nak ingat

man said...

jadikan lah pengalaman nie peringatan bermakna utk lebih berhati2 dalam meneruskan kehidupan.

Aman™® said...

ala....napa cuai sgt sampai hilang....hmm...kesiannye awak....:(

Ahmad Fairos said...

hmmm,mengikut pengiraan saya maybe majikan awak culas nak bayar gaji,ambil tindakan segera dengan membuat laporan di pejabat buruh,jangan lupa sediakan dokumen kerja seperti slip atau bukti awak bekerja di situ.

-tikah- said...

sabar ye awk...moga-moga org yg curi tu akan dapat balasan...

awk doa byk2 yerr..
senyum sikit.. :)

-tikah- said...

sabar ye awk...moga-moga org yg curi tu akan dapat balasan...

awk doa byk2 yerr..
senyum sikit.. :)

-tikah- said...

sabar ye awk...moga-moga org yg curi tu akan dapat balasan...

awk doa byk2 yerr..
senyum sikit.. :)