titian hidup ini: June 2011

andai kau kenali dunia ini.. pasti kau kenali penciptaNya..
andai kau faham suara hati ini.. pasti kau takkan sakiti hati ku lagi..

kawan2 saya

takut + kelak0


salam for readers..

haha.. td bru jek smthg yg kelaka terjadi... siyes ak cuak gler... wanna know??

cte nyee cm ney... ak lap0 sgt... lap0 tahap cm da nk pitam da pun... lau nk taw bilek ak ney ad byk barang haram! korg nk pe ckp jek...iron, toaster, heater, sume ad.. haha.. padahal bnde2 ney sume mne la ley dibawak dlm mktb! ak rse xde HEP bce bloq ak ney kut?? haha.. nk pule mereka2 abeskn mse baca bnde2 alah cm ney kn ^_^

ehh blik kpd cte asal ! sungguh byk selingan yek?? btul ke ak eje ke.. ahh pe ak peduli! bloq ak bukn bloq kau.. hikhikhik
ok la cte nye cm ney.. ak lapo, then ak cari mknn... lau nk taw, kt dlm bilek ak ney ciap boley wt wafer ag taw... haha.. mst ad sesetengah dr korg x caye kn? sooo tlg caye ea... xkn la ak nk tipu2 lak kn..lau tipu dpt duet xpe gak (ehh ayat sape la tu yekk) ngee..  sudaa laa lantak kau la nk caye ke x! ak nk cte ney... soo that ak pun wt la wafer tu! tp sblm tu ak da panaskan air yela lapo kn.. soo nk la wt air gak.. da ciap panaskan air tu, byk la plak lebih .. soo ak ney dgn bijaknyee merangkap konon-konon nk berjimat g la gne air panas tu  tuk wt wafer!! bodohnyee ak~

then, ak pun g biarkan smbil on9 jap.. tbe2 ak terdengar smthg cm pelik.. haha.. wanna know what?? wafer tu da terkelua dr tmpt nk masak! Ya Allah siyes ak takut gler wkt tu.. ak pun g tutup.. then lap bekas wafer tu.. ngan ketar2 dan bersungguh2 spy xde kesan! da la tu dlm hati ney harap sgt roomate ak x blik ag! haha.. lau dye balik, cnfrm ak malu gler ble dye tgk muka ak!! haha.. siyes ak da sengal skrg~

tp pape pun, cte ney ak nk cte kt blog ney jek... ak xmo la cte kt roomate ak.. segan la.. haha... lau dye da baca xpe la.. at least bnde tu da berlaku n ak da cuci btul2 key...

tuk ayu
hehe.. jija mintak maaf taw... siyes jija xtaw yg wafer xley gne air panas! hehe... syg kamooo... hikhik
dah la.. nk ckp tu jek... muah dear..

p/s wkt ney ayu msh belum blik ag taw, n jija bru ciap bersihkan sume2 n kemas blik kte ag.. rajen x jija ... haha (rajen ad makne)

owkey la.. i need to go! nk ciap2 tgk bola with my frends....... chaiyok malaysia !!! 





bola ohh bola ??

yg penting amirul hadi~ hehee
salam for readers...
yea yea ari ney bola.. n i'm soo excited to watching it! npe la rse cm masa berlalu lambat sgt... haha..ak da gler bola der~ 

tp cdey la, kt cni xde astro :( ari tu tgk bola pun on9 jek... seb bek de dye! gtaw cmne nk tgk.. thanks ea.. jasamu dikenang ^_^ .. myb bola mlm ney zah tgk ngan kawan2 satu kepala kt cni maktab ney kut... xtaw ag sama ad nk tgk kt bilek jek or g kua....wahhh sungguh gler diriku~

apa2 pun.. ak harap sgt malaysia menang n jerit gembira.. hikhik... lau kalah cmne ea? mst agak tekanan la... tp taiwan agak kuat kn?? (da la zah ngah aimed sorg player taiwan yg sgt kacak tu) hehe... bengong dah! ok2 blik pd bola MALAYSIA, siyes ak doakan msia menang... 

tuk amirul hadi~
zah syg amirul hadi taw! ahaks~ ak pun xtaw la npe ak minat dye sgt... nk kata kacak x pun.. tp jgn la fikir bukan2! ak just minat dye sbb ak just ske dye... cm korg la ske Aaron aziz, saleha, erry putra! auch.. erry putra pun pelakon yg sedang sy minati skrg ok lepas patah hati ngan Ustaz Amirul merangkap Ashraf muslim~ ahaks..

da la jgn layan kepala otak ak yg tgh gler skrg... haha... btw i'm soo epy today~ nothing to think abt de past... hopefully ak dpt rse cm ney sepanjang masa... haha... ak ske la cm ney jd gler2! nguk!!! sengal sudaa...

sy ske dye ok! ngee

all becoming soo complicated


I Have Complicated Life or I Make It Complicated

Salam…

Sebenarnyee ak rse cm byk sgt bnde nk diluahkan kt cni… byk btul la masalah yg dialami skrg ney… tension dgn sem ney sbb jadual padat gler... tension ngan peraturan2 baru yg sgt menyusahkan, tension ngan awk! N tension ngan some1… perlu ke diceritakan dlm ney sume?? I think I need to do.. lau x, rse cm nk pecah kepala ney… n rse cm da x tahan jek… tgu mse jek nk meletup… tp baru sem 2, belum ag msuk semester2 seterusnya….



Skrg nk cte sl belaja
act skrg ney, tension sgt dgn jadual yg padat gler…. Da la tu subjek byk yg susah2!!! Sobs sobs.. da la tu byk gne kreativiti… ak ney plak seorang yg kreatif kn?? Nk wt org lidi pun x cantek, ape ag nk wt tesellation… ak takut sgt, siyes ak takut ngan mte 3013 or mathematics geometry… sbb serious cm susah n sampai skrg ak x dpt pape gmbaran lgsg ngan pe yg belaja… pliz pray for me so that everything will be going easily… really hope so L … setakat ney ak just tension ngan translation jek.. yg subjek2 len, insyaAllah sumenya ok… tp, kami mmg xde masa rehat…kelas start 7.45 abes 4.30… alahai, penat sgt rse… da la ak ney jenis ske tdo… hehe… nk2 ag lau time pas pj, adoiii ngantuk btul la dlm kelas! Cmne ea nk wt?? ok.. da xmo merepek ag sl ney.. pape pun ak harap sgt ak dapat sesuaikn diri ngan situasi skrg.. ak kne terima hakikat yg SEMESTER 2 MEMAMG SANGAT BUSY…amali pj ag, ABM kne wt tiap2 mgu, refllektif MTE 3103 pun tiap2 mgu kena sediakan, tutorial math decision n byk ag…ney belum termasuk mgu assignment ag…  hm sabo jek la


N skrg masa tuk bercerita pasal hati dan perasaan
Hm.. seriously, ak malas btul la fikir2sl bnde remeh ney ag… nk2 ag dlm keadaan skrg, keadaan busy ngan life seorang student sem2! Tp, sbb ak rse bnde ney cm da terlalu rumit soo ak terpaksa gak menambahkan bnde ney sbg salah satu drpd mslh ak! Siyes ak x ske… tp ape pun, ape la yg ley kte bt kn… myb ney sume dugaan drNya.. n ak taw sumenyee ad penyelesaian, cume atas dr kte jek nk selesaikan or merumitkan lg smthg tu.. . lau x bt pape keputusan, ak rse mungkin akn lg parah.. soo its so scratch my head! Ak xtaw la perlu ke ak cte ngan lebih details pasal ney dlm blog ney.. sbb ianya melibatkan hati seseorang or myb 2org! ak taw mst org2 yg berkaitan akn baca nt or sedang baca sekarang! Auchak!!!! Hehe… key la, lets me start…


For him :
Awk, sy mintak maaf k… bukan maksud sy nk main2 hati dan perasaan awk.. tp sy da ckp kt awk awl2 kn… we are just frend… n sy gak da ingatkn, jgn jatuh hati kt sy… sbb sy xnk bnde2 ney akn terjadi sbb sy x ley nk syg mne2 laki cm sy syg dye skrg… sy da try nk syg org lain, tp ntah la hati sy ney nk jugak dye biapun dye salu sakitkn hati sy… haha teruk kn sy?? Smlm sy bru baca blog awk taw.. Ya Allah siyes sy sgt terkejut… npe cm tu sekali awk syg sy… tp awk, blh x awk fikir keadaan sy sekejap tanpa terus salahkn diri sy.. awk nk ke org yg awk syg bersama awk, tp dlm hati dye syg org len?? Sbb tu la sy xley nk terima mne2 laki even awk… ok la, sy taw mencintai org yg btul2 menerima kte seadanya ag bgus dr kte mencintai org yg kte syg… tp mslhnyee hati sy terlalu kuat tuk syg dye… n dye lak approach sy… jd mst la sy org yg sgt epy wkt tu..jd, awk tlg fhm sy k… sy ske kawan ngan awk.. dan sy xnk kte cm ney… sy cm ney pun sbb sy rse kte berdua perlukan masa tuk betulkn keadaan.. sory for everything.. sbnrnyee sy nk ckp byk ag, tp tbe2 sy jd cm xtaw nk ckp pe sbb sy xnk dia pulak yg tacing… sy syg dye n sy terlalu ingin nk jaga hati dye.. jd, awk tlg doakan kebahagiaan kami k



Tuk awk yg sy syg :
Pliz k.. tlg jgn wt sy dlm keadaan skrg… sy cdey la n sy btul2 perlukan awk sbb sy terlalu rindu awk! Sy mls da nk ckp sl syg awk sbb sy rse awk pun taw yg sy syg awk byk2! Skrg ney, sy just nk awk.. pliz luangkn masa awk tu ckit tuk sy. Sy mls nk ckp lebih2 sbb lau sy ckp lebih2 nt ad jek bnde y gawk nk ckp! Soo sy akn dgr jek ckp awk! Hehe.. sy syg awk taw. Tp kn kdg2 hati sy ney salu kuat ckp awk ney cm x syg sy jek.. hm pape jek la, skrg ney sy just still sabar n syg awk sme cm dlu sbb sy pgg kte2 awk, sy milik awk… n sy still igt sume jnji2 awk tu taw!! Hm.. lau awk rse cm x memerlukn sy or awk ad some1 else, pliz ckp n at least sy ley try lupakan awk.. utk awk pun sy nk ckp byk gak, tp cm jd xtaw nk ckp pe lak skrg.. myb sy malu kut.. haha.. ok la syg, I wait for u naa.. n pas dr post ney mmg sy xkn conctact awk ag.. never! Sy tgu awk taw syg… sy terlalu rindu awk..




Ok, skrg da abes mse tuk ak meluahkn serba sedikit pe yg terpendam di hati~ sy sgt cdey ok… tp like him says ble bersama ngan kawan2 sy, mmg s yak enjoy n forget abt everything…



echo




Auburn widget by 6L &


Like an echo...

I can't believe what I saw in you
For me to think that it was just us two
While you talking to her
While she talking to him
And it gets to his girl
Then it gets to my friend

She said girl you just gotta let him go
I'm ya best friend so I had to let you know
I don't know where to start
It's like he breaks my heart
And through it all I still can't deal with us being apart

Been alive 18 years
But cried a million tears
My mama told me Auburn you too young to deal with this
She says your just a kid
I tell her yes I know
I think it's bout time that I let him go

[x2:]
Baby I'm sorry, I'm sorry like an echo
Baby I love you, I love you like an echo
Baby I'll change, I'll change like an echo
But your still the same, the same
I gotta let go


It's safe to say I know what's in store
You'll call my phone and I'll press ignore
You roll up to my house
My brother says get out
Your yellin' baby please tell me what's all of this about
But I know your lying
Telling me your trying
I try to stay strong
But inside I'm nearly dying
Can't take the pain no more
I been through this before
This time I'm ready to get over you and close the door

This time you've gone to far
Don't want your gifts or cards
Time that I realize and accept you for who you are
I'm closing up my heart
Not gonna see me cry

Won't be an echo when I say goodbye

[x2:]
Baby I'm sorry, I'm sorry like an echo
Baby I love you, I love you like an echo
Baby I'll change, I'll change like an echo
But your still the same, the same
I gotta let go


It's clear you don't understand what I mean
Well I'm a player on repeat
There can be no you and me
Guess it's time that I let you know

And even though I still love you
I can't deal with what what you do
I mean it when I say we're through
And it's time that we let it go
[x2:]
Baby I'm sorry, I'm sorry like an echo
Baby I love you, I love you like an echo
Baby I'll change, I'll change like an echo
But your still the same, the same
I gotta let go


It's time for me to let go.





when someone stops craying, its mean that she has a new plan... preparing for something new, something that does not include the guy!!!

Saya Sayang Awak Eternally N Infinity


note *
Inilah teguran yang paling sweet pernah saya baca.. :)

 
+++++++
saya sayang awak..tapi betul ke saya sayang awak??awak sayang saya ke??kalau sayang, nape awak pegang tangan saya??awak nak tengok rambut saya,nak hug saya,nak saya pakai seksi2..memang la awak xkasi boy lain tengok saya pakai seksi..tp awak xhalal lagi utk saya kan??saya sayang awak ke 
kalau saya kasi semua tu kat awak??

saya sayang awak..betul..xtipu..tapi sayang ke kalau bila dengan awak, saya lalai??saya lupa kat Dia yang dah cipta saya, yang kasi saya perasaan cinta kat awak..saya lupa solat, saya lupa dosa..saya lupa Tuhan..takut la…

betul awak..saya sayang awak..tapi saya takut..takut sangat nak sayang awak..awak baik, selalu solat awal..tapi nape bila dengan saya awak lupa solat??masa kuar, kita lalu je depan masjid..xpernah stop..tp kt tempat xde orang, kita stop.beratus duit awak habis untuk saya kn??saya hargai sgt..saya tau awk syg saya..tp nape awak xsimpan duit tu dulu..kot2 ada jodoh, boleh kita kawen..awak…saya takut..takut sangat..takut bila ingat pe yang kita dah buat..saya nak awak jadi halal utk saya..tp xboleh la sekarang..mcm mana awk nk tanggung saya..kita blaja lg..saya nak hidup dgn awak..saya nak awak jd imam saya..nak sgt share everything dgn awak..saya nak jadi kekasih 
halal awak..tapi betul ke cara kita wak??saya takut laaaa…

awak..saya nak hidup dgn awak forever kat heaven..tapi layak ke kita gi heaven kalau kita camni??macam mana kalau tiba2 Dia panggil kita pergi..xkisah la saya dulu, awak dlu atau dua2 skali..boleh ke kita gi heaven kalau Dia panggil kita skarang??kalau la Dia tanya apa yg saya dah buat dgn awk, pe saya nk jawab nanti..saya maluuuuuuuuuuu sgt kat Dia..

awak..lama saya fikir..saya fikir pasal kita..betul saya sayang awak..tapi, sampai bila kita nak camni??awak..saya dah fikir lama…lepas ni, kalau saya xmsj awk,xnk jumpa awk, xnak call awk, xnk vc, mms or wc,awak jgn salah faham tau..saya buat camtu sbb saya syg awk sgt2..awak..saya nak forever kat syurga dgn awak..dulu saya sedih sbb kita jauh..tapi skarang, saya bersyukur sangat..Tuhan sayang kita..kalau dekat, awak boleh agak kn pe kita buat nnti??

saya xtau camne nk gtau awk..saya nak jaga hati awk..tp awak sedar x sebenarnya saya dah kotorkan hati awak..saya suka goda awak dgn manja saya, dengan body saya..saya suka buat awak cair dgn saya..jahatnya saya..awak saya banyak dosa..awak nk ke terima org mcm saya jd wife awak??awak..saya nak bersihkan diri saya sebelum jadi yang halal buat awak..saya nak jadi the best wife..baru la awak xpandang orang lain dah..saya xnk susahkan awak dgn saya yg mcm ni..awak..saya nak jadi bidadari awak..bukan kat dunia je..tp kat heaven gak..saya nak jadi bidadari awak yg forever..

awak..saya tahu saya xbaik….banyak sangt kurang n xlayak nak tegur salah awak..tapi saya sayang awak..pe kita buat, bukan ada org tahu pn…sape lagi nak tegur awak kalau bukan saya??saya pn nak awak jadi suami yg boleh pimpin saya ke syurga..xnak ke??xkn la awak sayang saya utk hepi2 kat dunia ni je..awak xnk ke pilih saya jadi bidadari awak kt syurga nanti??awak..tolong la…saya xnk dah jumpa awak..tp mungkin saya lalai gak nanati..syaitan selalu ada dgn saya..suka je dia kalau saya keluar dgn awk, goda awak..awak..tolong la ingat kan saya gak bila saya lupa.tolong ek..saya lemah sangat..saya nak jadi kuat..kuat utk awak..untuk hidup dgn awak.

saya sayang awak..camne kalau tiba2 Dia panggil kita b4 kita sempat bertaubat..takutnye saya..awak xtakut ke??camne kita nak gi syurga??camne saya nak jadi bidadari awak??saya nak sangat cinta ni kerana Dia..tp dgn apa kita dah buat, layak ke kita letak nama Dia dlm cinta kita??malu sangat kat Dia..awak..saya nak berubah..utk diri saya gak, utk parents saya..tp, kalau saya berubah, awak still terima saya lagi kan??saya nak berubah pn sbb nak jadi the best utk awak..utk babies kita nanti..nak jadi mom yg the best..huhu. tinggi betul cita2 saya..saya pn nak kita jadi pasangan yg educated..nak sama2 berjaya..tp educated yg taat padaNya la..mesti bahagia kan..kita ingat Dia, Dia pun ingat kita,,so, boleh la Dia jaga kita nanti..

awak, kalau la saya pergi dulu,saya nak tunggu awak kt syurga tau..awak doakan la saya bia boleh masok syurga..saya nak jadi bidadari yg tunggu awak..n there, i’ll be yours forever…tapi, kalau awak pergi dulu??ye..saya sedih..tp saya pun akan doakan awak..insyaAllah..nanti awak tunggu la saya kt syurga k??mesti ramai bidadari tunggu awak kat sana..tapi, simpan la 1 tempat untuk saya k??saya nak jadi bidadari awak..

awak..maaf kan saya kalau ape yg saya buat n gtau ni mengguris hati awak..saya buat camni sbb saya sayang awak..saya xtau camne nak gtau awak..sebab tu saya taip kt sini..maaf sebab saya post kat sini..bukan nak bukak kburukan sendiri..at least mereka yang baca ni boleh jadikan kisah ni sbgai panduan..ramai kt luar sana kapel n buat macam2..saya takot nak post kat awak..tapi saya harap awak tergerak hati nak baca ni k..awak..dah nak subuh la..kejap lagi mesti Dia panggil saya..ingat tau..SAYA SAYANG AWAK ETERNALLY N INFINITY.. n saya tunggu awak jemput saya sebagai yg halal utk awak nanti k..???p>

+++++++



mencintai dan dicintai

Kata org, mencintai org yg btul2 menyanyangi kte dan ley terima kte seadanya ag bgus dr kte mencintai seseorang… tp, klu hati xley nk terima org yg mencintai kte tu cmne?? Kte org, ble kte melepaskan org yg mencintai kte seadanya, means kte xkn dpt lg peluang kedua… tp bukan ke org yg mencintai kte tu akn tgu kte smpi ble2?? Myb selepas kte kawen or myb selepas dye btemu dgn seseorang bidadari yg btul2 dtg dr keyangan.. really???
I don’t know with this situation.. I don’t know is it really true or just a fairy tale… tp pape pun, ak cme nk pretend kt cni, klu hny satu pihak menyanyangi pasangannya, hubungan tu xkn terjadi… this is reality!! Sbbny terlalu byk pengalaman n crte2 realiti ak dpt n ak dgr…
Tp bergantung pd peringkat umur jugak kut?? Ak xtaw pendapat org lens me or x ngan ak.. but I just say depends on reality… yela,lau time2 skul kte mst “couple” sbb atas dasar suka sama suka n bru la perasaan syg tu ade.. then, klu hubungan tu putus di tgh Jalan mst sbb jauh or ske kt org len… tgk sbb kenapa “jth cinta” n kenapa clash pun da ley agak its just “cinta monyet”.. tp ak x dpt nafikan, ade jek hubungan tu smpi ke peringkat serius kn.. I mean smpi ke jinjang pelamin… lau yg jenis cm ney, ak syukur sgt2… means korg mmg hebat!!! But sory to say, salunyee mmg cinta skul salu x jd… (just my opinion lau x cye, de ku kesah??)
Da la, xmo ckp sl cinta2 monyet ag! Skrg nk ckp cinta alam akhir remaja or dewasa.. hm wkt ne yak rse da ramai org akn fikir, cari pasangan or cple sbb nk kawen.. tul x?? tp ak pelik la, asal la masih ada yg keinginan nk men2 ble in a relationship.. lau gurl n boy tu mmg niat nk men2 “ok” la.. tp klu satu pihak jek yg msh nk men2 tp sorg ag serious, sgt kesian pd yg msh blum menyedari permata yg dye ade tu… pd yg men2, anda kesian sbb stu hari nt, ble pasangan awk mula menyedari, yg awk just nk men2, stu hari nt dye akn tinggalkn awk dan wkt tu awk akn mula sedari yg awk telah melepaskan seseorang yg setia mencintai awk..
pd ak.. skrg ak mula menyedari betapa hebatnya mencintai org yg btul2 menyayangi kte drpd kte mencintai org dlu.. sbb mencintai org yg menyanyangi kte adlh seseorang yg akn sentiasa membahagiakn kte dan akn sentiasa bersama kte ble2 mse pun.. sbb mereka sanggup lakukn ape pun demi org yg dye cintai… syg kn lau kte melepaskn or tidak sedari siapakah dye?? Kata org, kte just akn bertemu sekali jek ngan dye?? Ble kte x dpt terima dye or x sedari siapakah dye n ble dye meninggalkan kte, kte x kn dpt jmpe dye lg… pape pun, ak xmo komen pape..sbb ak msh lg dlm situasi keliru… keliru ngan diri ak sendiri… n seriously ak sgt x ske dgn situasi skrg…



mudah tuk kte berkata-kata BUKA HATI TUK TERIMA DYE tp, sgt sukar ble diri sendiri nk buat tu sume…