titian hidup ini: mulut macam longkang

andai kau kenali dunia ini.. pasti kau kenali penciptaNya..
andai kau faham suara hati ini.. pasti kau takkan sakiti hati ku lagi..

kawan2 saya

mulut macam longkang


Assalamualaikum..

Hurm da lama x update blog. Sebelum ni alas an sbb nak final, tp sekarang alas an sibuk melayan anak sedare lak. Hehe.. oke2 sebenarnya, malas nak ngarut lebih! Siyes xde mood.
Straight to de point, saya tak puas hati betul la ngan sesetengah pihak yg suke suki kaitkan sesuatu kejadian dgn benda lain! Erm boleh tak nak ckp terus terang je.

Cam ni citenye… hee
Semalam kn friendly SINGAPORE GEYLANG vs PAHANG.. soo its oke la, cz Pahang da menang 4-0. Sape tak gembira kn kalau pasukan dye menang! Ble dapat taw, saya rasa cam nak melompat2 je.. haha.. sbb Pahang da semakin menonjol dari hari ke hari!

Tapi baru tadi, Pahang vs lion lak.. tp nasib tak menyebelahi Pahang, so team kami kalah! Soo saya oke je, bese la kalah tu kan adat permainan. Yg saya hangin ni, tetibe dengar sore sumbang yg tetibe kaitkan kekalahan PAHANG dgn president FAM.. ape kes ntah!

Kot ye pun kau tak suke beliau, kau jgn nak kaitkan beliau ngan team PAHANG boleh tak.. kekalahan Pahang xde kaitan ngan beliau n xde kaitan dgn rasuah pun. X payah nak selalu berhati busuk dan sesuka ckp ikut sedap hati. Tlg ingat sikit, kat sini bukan ade kau sorang je, ramai lagi yg memerhati taw.
Soo saya nak nasihat sikit, mulut tu tolong jaga sikit oke! Jangan cakap ikut sedap mulut, nanti kalau orang lain ckp kat kau, mula kau hangin. Tp tolong sedar sape yg mulakan dulu.

Pape pun, saya nak jugak pertahan kat sini, tlg jangan kaitkan kemarahan korg kt president FAM dekat team PAHANG. Hal dia, dia punya pasal xde kaitan ngan pasukan PAHANG..

Pape pun, tolong sokong PAHANG sepanjang zaman.. hehe
Hogoh PAHANG hogoh. hihi

3 comments :

Ety said...

sabar sabar. mulut org mmg tak boleh nak tutup :)

Fiza Suhaimi said...

Lumrah manusia.. Mulut tempayan boleh ditutup, Mulut manusia?? Hurmm jangan harap laa.. Fiza geram jugak orang macam ni.. btw, Sabar ye.. :)

Prince of Noob said...

sabar ye... pasal bola je pun.. done follow - Noob