titian hidup ini: apa itu OWNSKIN

andai kau kenali dunia ini.. pasti kau kenali penciptaNya..
andai kau faham suara hati ini.. pasti kau takkan sakiti hati ku lagi..

kawan2 saya

apa itu OWNSKIN

salam..

siapa taw apa tu ownskin? cepat angkat tangan.. hehe
ok! kalau nak taw selalunya 3 perkara wajib ble saya online ialah saya akan buka facebook, chenta hati saya dan ownskin . WAJIB taw! hehe..

ok la.. OWNSKIN ni ialah salah satu tempat kalau kita nak buat theme hp, walpaper, dan flash sendiri. kalau korg malas nk buat, tp cuma nak download je pun boleh! ade banyak sangat pilihan. caranya cume download melalui hp terus atau download di PC dulu then baru masuk dalam hp. sangat mudah dan FREE lagi taw :)

ok! kelebihannya lagi ialah OWNSKIN ney kita boleh berkawan dengan ramai kawan dari negara kita sendiri atau luar negara sekalipun! kita boleh mesej2 mereka dan add mereka sebagai kawan kita. tak caya try la masuk dulu :P

kelebihan seterusnya ialah, dalam OWNSKIN ni juga mempunyai tempat untuk kita chat atau bahasa senangnya CHATROOM..

nak belajar lebih details x?? ok! jum2.. :P
contoh THEME hp yg dibuat sendiri

cara-caranya ialah :
1. pergi ke laman web http://www.ownskin.com/index.asp pilih Nokia dan SE Theme
2. kalau belum jadi ahli click SIGN UP. isi cam biasa taw :)
3. dah siap daftar, LOGIN semula ok.
4. skrg boleh pergi ke my profile (edit) edit la pape yg de dalam tu kn
5. kalau nak letak pic, tekan je change my avatar
6. da siap edit, jangan lupa click update profile
7. eh korg perasan x design my homepage tu, cube click jap! hee
8. kat design my homepage korg boleh edit background, word cam biasa. kalau korg nak guna bg pic sendiri pun boleh. cume masuk kn URL pic korg ske ke dalam kotak background image URL. da siap click update homepage.
9. wahh cantiknya.. oke da siap pun! jangan lupa add saya taw. ni akaun saya norazizah just click add me as frend, nt saya accept :)


oke!! jika da jadi ahli setiap kelebihan yg saya senaraikan tu anda boleh nikmati! cheewah :P
 yg pasal chatrrom tu pulak, korg boleh click di chat. nanti keluar kotak kecil. ade byk room x?? korg boleh masuk mana2 room kat sini. dan kalau korang sendiri nak buat chatroom korg pun boleh! just click create/find chatroom. huhu kalau boleh letak la nama MALAYSIA ley la org2 malaysia yg tgh on9 taw de chatroom MALAYSIA kt situ oke...

enjoy ownskin

27 comments :

P U C A T said...

baru tahu..hehe

Nicky Oktavian said...

baru tau macam nih.. makasih ye

Jija said...

hehe try la join! sy mmg wajib msuk sini.. n kalau boring2 ske create themes sendiri

CikMai said...

serius baru tau.haha

Black Jeepsu said...

laaa.. cani rupanya~ emm
:D

Riswin Zahari said...

comel juga.. =)

pha is said...

dulu pnah masuk ownskin. guna utk download theme hp je. tak de la nak explore sangat. lepas tu, dah nak dekat 3 tahun dah tak guna ownskin. tapi tak tau pulak ownskin ni ada features mcm ni.. hehehe

FH said...

Ohh....

izan mama mia said...

baru tau..

Jija said...

try la join.. hehe

Amirah Zulhijjah said...

baru tahu lps bace entry ni..hihi..mcm menarik..nak try la! :D

cIk cUmIe said...

ouh..dah lame x bukak ownskin. dulu rajin download theme hp kat situ. siap buta theme sndiri lg. hihihi

syaiza - chan said...

salam singgah... wahh.. mcm menarikk je.. baru tau,.. nk try join jugakk la.. thankz for sharing... okie.. tros follow blog nie.. :D

fiefi fay said...

hai jija :)
fifi dah send, boleh cek email

fiefi fay said...
This comment has been removed by the author.
Faieza MdR said...

uhuhu...rindu pula nk layan mende nie...dulu time study, sebok buat sampai sanggup x tidow...sob...sob..

jia creatifelt said...

mcm ne nk create theme sndiri...?

Ayuni said...

sye selalu jugak masuk ownskin...

Busyra Bt Takiyudin said...

baru tau.. hehe

FARHAN said...

xpenah tau pun.. kesian.. =.=

nak try! mcm best ja.. he3.. thanks 4 sharing =)

Syafiq Ajis said...

Wah ! xpnah tau pon... btw, nice post ! =)

Syafiq Ajis said...

Wah ! xpnah tau pon... btw, nice post ! =)

miss fluffy said...

hihi bru sy tau..xpenah dgr pun sblm ni..thanks for sharing^^

chemay said...

wahhh lepas ni boleh tryyy laa
:)

*suka blog niii. pepel <3

Miss Nieyna said...

tengsss 4 the info , leaps ni bole la try XD

aina alias :) said...

hye..aina nak tanyerr camnee nk downloud...tak bolehh ponn downloudd theme -.- hmm

Jija said...

@aina alias :) eh eh cam mna tak boleh plak.. tekan je dekat theme yg kita suka, nt akan ade box download now.. nt dye terus download kat pc.. ble da siap, mmg la pc tak boleh baca, soo terus transfer ke hp, nt da boleh guna. lagi satu pastikan model hp dengan theme yg dipilih tu sama oke :) gud luck