titian hidup ini: impian dah tercapai

andai kau kenali dunia ini.. pasti kau kenali penciptaNya..
andai kau faham suara hati ini.. pasti kau takkan sakiti hati ku lagi..

kawan2 saya

impian dah tercapai



salam..

saya dah ada SUGAR GLIDER... ya ALLAH, serius saya sangat gembira. dari tahun lepas lagi berimpian nak dapatkan SG ni.. semalam baru je dapat mereka, beli dengan salah seorang penjual SG, nak dekat 600 jugak habis. saya beli sepasang, ingat nak beli sekor je. tapi bila tengok info kalau sorang2 nanti mati kesunyian lak, so saya beli la dua.


memang gembira sangat tengok mereka, tp mereka tak tahu la gembira ke tak. mula-mula amek semalam bising2 jugak mereka, maybe sebab bertukar tuan kut. soo saya sabar je. yang penting mereka sihat, insyaALLAH harap2 beberapa hari lagi mereka dapat terima saya dan merasai kasih sayang saya. sedih taw, kalau nak pegang sikit je pun mesti nak marah2 :( tapi malam tadi saya bagi makan, kuat jugak mereka makan. hehe.. soo hilang la sikit kesedihan tu sebab tengok mereka kuat makan. 

ohh lupa, nama mereka ialah JIMI for male n MIMI for female. hehe.. setakat ni JIMI la paling aktif, aktif betul! si MIMI pulak pemalas sikit. malam tadi, saya susah nak tidur, sebab fikirkan MIMI yang tak aktif. tapi dalam pukul 1pagi cam tu, saya bangun tengok JIMI ngan MIMI dua-dua tengah memanjat. hehe waktu ni epy sangat, sebab MIMI pun aktif sebenarnya. mungkin dia penat asyik menjerit2 je kut, sebab tu asyik nak tidur je. hehe..

perkembangan untuk hari ni pulak, still lagi cam tu, tapi mereka da kurang marah2, tapi saya masih lagi tak dapat pegang mereka!!! mungkin takut2 lagi agaknya. tadi si dia suruh try letak makanan kat tangan, alahai mereka makan makanan tu dekat tangan saya sambil pegang tangan saya. rasa nak nangis je sebab terharu!! 


harap2 mereka akan jinak n manja!! saya masih lagi menunggu saat2 ni... dan paling saya harapkan mereka sentiasa berada dalam keadaan sihat! mintak2 la takde pape yg berlaku.. saya sangat sayangkan mereka!! SUMPAH sayang gler!!! 

oke lepas ni saya akan sentiasa update tentang JIMI dan MIMI.. guys tolong doakan mereka cepat2 jinak saya tak sabar betul nak bergurau kasar sikit dengan mereka. haha.. buat masa sekarang, asyik kena layan baik2 je x blh gurau kasar sikit. ishh . hehe..

nak makan tapi malu2!!aishh




7 comments :

Izzah Shahidan said...

cute je sugar glider kak ija :)

Jija said...

hehe.. cute tapi susah tol nak pegang.. buat org bertambah geram je

Cik Laure Weng said...

eee...comel..
part paling suke ..

mata die.. bulatttt.. =)


p/s : jalan2.. sini sambil follow n jenguk2 apa yg patut

Hafizi Hasbullah said...

bela sugar glider nie macam bela hamster ke?

Jija said...

hurm lagi susah.. sebab sg ni cerewet sikit.. pemakanan kena jaga, boleh try2 cari info dan pemakanan mereka.. tp part paling best bila mereka jinak dan manja.. skrg pun sy tgh jinak2kan mereka..

Ika said...

comel! kuat makan plak tu. :D

jann sinuja said...

comel :p