titian hidup ini: penuh dengan kejutan

andai kau kenali dunia ini.. pasti kau kenali penciptaNya..
andai kau faham suara hati ini.. pasti kau takkan sakiti hati ku lagi..

kawan2 saya

penuh dengan kejutan

salam..

YA ALLAH, sungguh saya dah penat memikirkan tentang dia. saya ingat bila dah bagi kata putus, dan hari tu pun dia dah terima, saya betul2 ingat semua ni dah berakhir. tapi sekarang, benda ni lagi rumit bila melibatkan keluarga. saya tahu keluarga dia terlalu baik, selama saya bersama mereka sebelum ni. tapi saya sungguh tak sangka sampaikan mak dia sanggup telefon ma cakap, apa-apa pun yang berlaku family sebelah sana nak masuk meminang bulan 6 ni. 

YA ALLAH, sungguh saya terlalu terkejut. saya sangat tak sangka, mak ngan abah sebelah sana boleh bertindak sebegini. saya tak tahu apa yg mereka fikirkan, apa yg mereka mahukan. adakah mereka semua akan puas jika dapat diri saya dengan cara macam ni? sungguh, andaikata benda ni jadi, saya pasti takkan gembira. 

saya terlalu takut. saya nak kan kebahagian bersama orang yg saya sayangi. perlu ke mereka buat saya macam ni? mendapatkan saya dengan cara memaksa tanpa memikirkan hati saya, dan juga hati anak mereka. perasaan saya sudah lenyap utk menyayangi dia. mungkin nampak kejam, tapi tidakkah mereka fikir, keputusan ni saya dah buat sebelum ada ikatan. saya terlalu takut untuk ada ikatan tapi saya sendiri tidak pasti dengan perasaan saya sama ada saya boleh menyayanginya semula atau tak.

yang saya pasti, perasaan syg dah tiada lagi. maafkan saya, awak... banyak mana kita merancang, kalau kita tidak ditakdirkan bersama, kita tetap takkan bersama. jika mereka gunakan cara kekerasan, paksaan untuk memiliki saya, yg pasti mereka hanya mendapatkan jasad saya je. sedangkan perasaan saya, hati saya bukan seperti dulu lagi. bukan seperti dahulu, yg menyayangi muhammad rais b. sarip. saya mintak maaf 

No comments :