titian hidup ini: andainya lelaki tahu...

andai kau kenali dunia ini.. pasti kau kenali penciptaNya..
andai kau faham suara hati ini.. pasti kau takkan sakiti hati ku lagi..

kawan2 saya

andainya lelaki tahu...Andainya lelaki tahu …
Apabila seorang perempuan jatuh cinta, lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adlh segalanya di hatinya…

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah mencintai lelaki itu..Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan marah, mmg dia tidak mampu mengawal perasaanya tp percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan bercakap byk, dia tidak bermaksud utk membuat anda rimas, tp dia mahu lelaki mengenalinya dgn lebih dekat.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan utk dirinya, tp utk masa depan anda.Andainya lelaki tahu..
apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak syg.. tp dia terlalu sayangkan anda dan masih mengaggap anda anak kecil yg masih memerlukan sepenuh perhatian. Kadang dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, kerana takut kepercayaan yg diberi dikhianati. Naluri keibuannya sgt kuat. Dia hanya mahukan yg terbaik utk anda.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan merajuk, jgn kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dgn wang ringgit atau ros sedozen, tp cukup dgn perhatian yg blh membuat perempuan rasa dihargai.Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan jarang mengatakan “I love u” , itu tdk bermakna dia tidak mencintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, yg bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu…
Apabila perempuan kata dia rindu kamu, dia benar-benar maksudkannya. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud utk menjadi degil tp dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dgn kerenahnya.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata “TOLONG TINGGALKAN SAYA!” , dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hny mahu menenangkan fikirannya sebentar sahaja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar mencintai anda. Perempuan sukar utk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tp dialah yg plg menyayangi anda dan sgt sensitive dgn perubahan pd diri anda.Andai lelaki tahu…
Sememangnya Allah menciptakkan lelaki dan perempuan itu dgn perbezaan yg tersendiri. Tp sekiranya mereka akan saling memahami dan saling melengkapi dan menyempurnakannya. Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yg bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tp dia punya kekuatan tersendiri yg bias menggoncang dunia dan mungkin bisa membuat lelaki menjadi lemah kerananya.

Jadi…
Hargailah kehadiran seorang perempuan dlm hidup anda kerana dia didatangkan bukan dgn kelemahannya shj tetapi juga dgn kekuatan utk menyokong anda dan membuatkan anda hidup lebih sempurna. Dialah yg bakal menjadi perempuan berkerjaya, isteri juga ibu yg terbaik utk anak2 anda :’)** share dr bloq kawan :) da edit2 ckit
No comments :