titian hidup ini: seminggu bersama si dye

andai kau kenali dunia ini.. pasti kau kenali penciptaNya..
andai kau faham suara hati ini.. pasti kau takkan sakiti hati ku lagi..

kawan2 saya

seminggu bersama si dye

Assalamualaikum….

Ok la nk mula dgn kenangan2 sepanjang seminggu berada di seremban n x lupa juga di Melaka 

1st day balik maktab terus jumpa abg .. dia datang ke seremban.. then terus bawak zah ke Melaka.. kat sana kami pergi tasik ayer keroh ngan taman botanical.. huhu wkt ney pakai baju sme.. baju kaler ijau… sweet x kami ?? sengal! Haha.. ok2 then dalam kul 6 petang gerak balik ke seremban.. sementara tu singgah ke jusco jap.. beli barang bilek.. zah beli folder n ape lagi ntah.. hurm wkt ney semuanya abg belanja.. thanks to him a lot.. kebetulan kn, zah bukan ada duet sgt pun.. xpe2, next time zah lak belanja abg ok tapiiiiiiii ble ntah! Hehe..

  




Then terus start kuliah.. cm biasa la 1st day kenal2 ngan lecturer baru .. dan ade juga lecturer yg terus ngaja.. naseb baik da bersedia.. huhu lupa lak, hari khamis tu pulak, kami dapat result.. result da turun! Huhu.. sem ney dapat 3.85 berbanding 4.00 utk sem lepas.. so my CGPA setakat ney ialah 3.92.. ape2 pun, zah bersyukur sgt! Sbb zah mmg da tahu, result zah cnfrm jatuh sem 2, sbb bg zah sem lepas ada byk paper yg zah cm x confident! Cm paper math geometry n pandidikan jasmani! Soo sepanjang sem lepas zah ada 3 A-.. yg lain tu Alhamdulillah dapat A n A+ ..



Ok la, x mo lagi ckp sl result tu! Ape2 pun zah nk berubah sikit tahun ney, zah malas da la nk ‘huha huha’ sgt! Lagipun dalam keadaan skrg, zah sorg jek duk tingkat 4! Hehe.. nk turun kt bilek kawan2 mmg x la kn.. zah lak mmg bukan sorg yg suke jalan2 neh! Hurmm sbb tu bila ngan abg, zah top up balik jalan serata Melaka! Haha.. bia sampai sakit kaki..




Hurm tuk minggu ney zah mmg x balik kampong! Lagi pun ada byk barang yg zah nk beli n da plan ngan kawan2 ownskin nk jumpa mereka kt Melaka. Zah tido umah abg ari jumaat tu.. rindu kt family dia, family abg pun rindu kt zah! Huhu.. perasanyerr.. zah ngan akk dia?? Erm xtaw la nk cp pe.masih lagi di takuk yg sama.. sbg sorg yg lebih muda darinya, layan n hormat jek la kn.. hurmmm (keluhan)



Da lah! Waste my time talked abt that .. hee continue utk ari ahd lak.. da msuk ahad tu, zah plan nak ambek barang kt abg.. pergi la ke Melaka semula naik bus kul 11..  da nak sampai kul 12 tu, tbe2 ade org cm panggil2 dr belakang.. zah pun pusing la belakang, uncle tu tny hotel beufort ktne?? Zah ckp la xtaw.. dgn ramah zah mintak maaf semua.. astu dye tny tempat2 yg menarik, ape ag zah terus la cte tmpt tu tmpt ney sepanjang tmpt2 yg zah prnh pergi ke Melaka tu.. pastu dye tny kl lak, sbb esoknya dye nk g kl n dye da booking hotel kt bukit bintang… huhu nsb bek zah taw, zah ckp la kt dye cara2 nk g sne semua tu kn.. haha seronok sgt cz dpt promote Negara kte kt dye.. psstt uncle tu dr brunei datang ke Malaysia sbb nk jalan2 kt cni…Dan bila da sampai tu, zah ngan abg g makan.. alangkah terkejutnya kami cz tgk2 uncle tu yg belanja.. wahh mmg rezeki kami.. hehe.. ape2 pun, best sgt jumpa pakcik tu.. hehe

          


Lepas makan, abg bawak pergi jaya jusco kt Melaka Central tu,   ngatkan nk g kejap jek, tp tgk byk sgt kedai best2 soo kami pun window shopping, cadang nk tgk wayang tp ble da window shopping, faham2 jek la.. semua kedai yg rse menarik nak masuk! Abg ikut kan aja.. hehe.. yg plg surprised bled a masuk satu kedai tu, abg kasi BEAR!!! Haha.. sgt terharu! Thanks to him… cantek bear tu, cumil n lembut nau!!Hehe.. then dapat gak la beli baju abg, tiga-tiga tshirt tu zah yg pilih sendiri! Xmo lagi belikan baju asyik kaler itam n puteh! Hehe.. da sampai umah, terus try katanya.. n he said that all my choice are suitable to him! Huhu.. da ble jd designer neh! Lorat nau aku.  

Lepas da pergi jalan2 Melaka Mall n JJ da pukul 6 pun.. cari2 tiket dapat kul 630 soo abg belikan tiket.. abg x dpt anta sbb naik motor jek kn..  hurm kali ney banyak nau duet yg abg abeskan utk aku.. kesian kat dye… yela, alaun x masuk ag kn… ok2 da la, sampai sini jek! Sengaja sbb da lama x update kn J doakan kami semoga kami bahagia k… thanks all



1 comment :

Pengarang said...

Sweet aje tgk dia.. Hehehe...